Zalmtrofee 14-16 september 2018

Zalmtrofee 14-16 september 2018

Geplaatst op 26-09-2018  -  Categorie: Algemeen

De Zalmtrofee werd gezeild in het laatste zomerse weekend van deze toch al bijzonder fraaie zomer. Van 14-16 september verzamelden zich 13 Najads in de jachthaven van Bruinisse, met in totaal 30 bemanningsleden, voor een uiterst genoeglijk weekend. Vrijdag kwamen de meeste schepen binnen, onnodig te melden dat er voor de welkomstborrel al geborreld werd. Tja wat wil je met zulk mooi weer. 

Zaterdagmorgen om 10 uur palaver met koffie en gebak, waarna de wedstrijdcommissaris een korte uitleg gaf over de elementaire voorrangsregels [stuurboord, bakboord en boeien ronden]. Wat volgde was een spannende wedstrijd waarbij de schepen in 2 groepen waren ingedeeld. Het eerste rak op de Grevelingen was net bezeild, daarna werd het kruisen. De uiteindelijke winnaar werd Stijfkop, steeds in gevecht met de Josephine welke tweede werd en de Delta Lady eindigde als derde. 

Vanwege de drukte begon de avondborrel met prijsuitreiking wat later, niet erg met dat prachtige weer, daarna gevolgd door een goed diner in de Sailer's Inn. Er werd veel gepraat, zoals gewoonlijk met bootjesmensen onder elkaar. 

Zoals gebruikelijk werd op zondagochtend e.e.a. afgeloten met een gezamenlijk ontbijt en ging iedereen weer op weg naar de eigen haven. Een fantastisch en zeer gezellig weekend met schitterend weer!

Wil je het hele [zéér leuke] verslag lezen klik dan hieronder op de download, je ziet dan ook de volledige uitslaglijst.

 

2018-najad-club-verslag-zalmtrofee-definitief.pdf