U bent hier: Home › Nieuws › Alle berichten

Alle berichten

Vereningingsnieuws: Najad Club kiest voor ander handicapsysteem
   (16-02-2018)

De Najad Club gaat over naar en ander handicapsysteem: het SW systeem van het Nederlandse Watersportverbond. Het huidige handicapsysteem, dat al sinds het begin van de Najad Club toegepast wordt, heeft naar behoren gewerkt. Echter bij andere verenigingen hebben ontwikkelingen plaatsgevonden waarmee ons systeem geen gelijke tred heeft gehouden. Daarnaast is de oorsprong van de door ons gehanteerde handicaps en de wijzigingen en toevoegingen van nieuwe Najad scheepstypes niet altijd goed gedocumenteerd. Het bestuur heeft tijdens de ALV van 10 februari 2018  aan de leden voorgesteld om over te stappen naar het SW-systeem waarmee alle aanwezige leden instemden.
 
Het SW systeem van het watersportverbond wordt door meer dan 100 Nederlandse zeilverenigingen en wedstrijdorganisaties gebruikt en wordt de laatste 20 jaar voor het watersportverbond beheerd  door Sailsupport (link naar http://www.sailsupport.nl ). Het idee achter het SW systeem is om het voor iedereen mogelijk te maken eens een wedstrijdje te varen met eigen boot zonder dat deze gemeten hoeft te worden. Hoewel ook onder SW de goede zeilers naar voren zullen komen is het niet geschikt om uit te vinden wie de beste zeilers zijn.  Het idee achter het SW systeem sluit daarom zeer goed aan bij de opzet van de Najad Club wedstrijden. Het bijkomende voordeel is dat de handicap bepaling door een onafhankelijke instantie wordt gedaan en niet bij de Najad Club wedstrijdcommissaris ligt.
 
Het nieuwe handicapsysteem wordt voor het eerstvolgende natte evenement van de Najad Club gebruikt, de Kaastrofee op het IJsselmeer (25 t/m 27 mei).
 

(Terug naar boven)


Overig: Najad Nieuwsbrief uit Zweden
   (10-04-2017)

Klik hier om het laatste nieuws van Najad Varvet uit Zweden te kunnen lezen. 

(Terug naar boven)


Vereningingsnieuws: Van het Bestuur. Vooruitblik 2017
   (23-12-2016)

Beste leden van de Najad Club,

Het samenstellen van het ledenboek 2017 is één van onze taken aan het eind van het jaar. Daarbij zien we dat we afscheid nemen van een aantal zeer gewaardeerde leden. Monique en Piet Hoogstraate,  Joke en Ad Verschoore en Tiny en Wim de Ruiter hebben hun boten verkocht en verzetten hun bakens. Allen waren zeer actieve leden en we zullen hen bij onze activiteiten missen. Daarnaast voegen we de pagina’s toe van nieuwe leden.  Paula en Jean-Jacques van Dijk,  Magda en Dirk Legrand, Adrie en Henk Klaver, Anita en Leon van Perlo, Marianne en Hans Roodzand , en Saskia en Frans Zwinkels meldden zich in de loop van het afgelopen jaar aan en hebben al met veel enthousiasme deelgenomen aan verscheidene evenementen.

We kunnen vaak lezen dat de zeilsport vergrijst, en ik hoef maar in de spiegel te kijken om te zien hoe waar dat is. Maar dat geldt niet voor de Najad Club als geheel. Dankzij de aanwas van nieuwe leden blijft zij vitaal met ± 60 leden!

Het is nu ook tijd om voor uit te blikken naar het nieuwe jaar,  en de aanstaande activiteiten onder jullie aandacht te brengen:  Al op zaterdag 21 januari houden we nog een Meteo cursus in Huizen, voor wie niet kon deelnemen in november. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.  De deelnemers van de eerste cursus waren zeer enthousiast over de inhoud en presentatie.

Vervolgens houden we de jaarvergadering op 11 februari, wederom in Bilthoven. Hier geldt geen maximum aan het aantal deelnemers en we hopen velen van jullie daar te zien. Naast de gebruikelijke vergaderonderwerpen zullen Greet en Jan van Vianen ons ‘’meenemen’’ aan boord van de Bark Europa naar Antartica. Inschrijving voor de ALV is spoedig mogelijk op de website.

Leon van Minderhout is wederom bereid één of meerdere weekenden een cursus manoeuvreren te organiseren. Deze staan open voor een groepje van vier dames en/of een groepje van vier mannen als daar voldoende belangstelling voor is. Oefening baart kunst!

Tenslotte houden we voor de zomer nog de Zalmtrofee. Deze zal plaatsvinden in Hellevoetsluis en op het Haringvliet in het weekend van 19 tot en met 21 mei. De organisatie hiervan is ook al in volle gang en mooi weer wordt voorspeld. Details volgen later en er zitten vast een paar verassingen bij.

Zet deze data in je agenda en meld je aan wanneer mogelijk.  Informatie over activiteiten in het najaar volgt later.
En nu maar eerst  genieten van de komende feestdagen.

Een fijne Kerst, gelukkig en gezond 2017 en een behouden vaart in het nieuwe jaar,

Ruud, Albert en Michael
Bestuur Najad Club

(Terug naar boven)


Overig: Najad Nieuwsbrief uit Zweden
   (22-12-2016)

Klik hier om het laatste nieuws van Najad Varvet uit Zweden te kunnen lezen. 

(Terug naar boven)


Wedstrijd&Evenement: Meteocursus Huizen 2016
   (05-12-2016)

Weer aan Boord

Als ik naar buiten kijk ben ik blij dat ik niet weer aan boord ben. Het is 20 november en het waait op land zelfs 7 Bft.  Daarentegen hebben we gisteren genoten van een heel leerzame eendaagse Meteo cursus in Huizen, en weten we nu dat de storm veroorzaakt wordt door het lage druk gebied ‘’Nanette’’ dat over de Noordzee trekt. Weersvooruitzichten die voor ons vooral in de zomer belangrijk zijn. De cursus was georganiseerd door de Najad Club in samenwerking met de jachthaven Huizen en werd gegeven door meteoroloog Tamme van de Wal. Met veel passie, enthousiasme en kennis van zaken behandelde Tamme weerkaarten,  weersystemen. methodes om windsnelheden uit weerkaarten te bepalen en nog veel meer.  Deze nieuwe en hernieuwde kennis zal goed van pas komen als we in het weer aan boord zijn. Er waren meer aanmeldingen voor de cursus dan plaatsen beschikbaar. We zijn daarom blij dat Tamme van de Wal toegezegd heeft de cursus nogmaals te willen geven en wel op zaterdag 21 januari 2017. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus heb je deze cursus gemist, meldt jezelf en je bemanning snel aan!

Luc van den Berg
Michael Diederix

(Terug naar boven)

Voor oudere berichten, ga naar het archief.


Ogenblik a.u.b. ...