U bent hier: Home › Nieuws › Alle berichten

Alle berichten

Overig: Najad Nieuwsbrief uit Zweden
   (10-04-2017)

Klik hier om het laatste nieuws van Najad Varvet uit Zweden te kunnen lezen. 

(Terug naar boven)


Vereningingsnieuws: Van het Bestuur. Vooruitblik 2017
   (23-12-2016)

Beste leden van de Najad Club,

Het samenstellen van het ledenboek 2017 is één van onze taken aan het eind van het jaar. Daarbij zien we dat we afscheid nemen van een aantal zeer gewaardeerde leden. Monique en Piet Hoogstraate,  Joke en Ad Verschoore en Tiny en Wim de Ruiter hebben hun boten verkocht en verzetten hun bakens. Allen waren zeer actieve leden en we zullen hen bij onze activiteiten missen. Daarnaast voegen we de pagina’s toe van nieuwe leden.  Paula en Jean-Jacques van Dijk,  Magda en Dirk Legrand, Adrie en Henk Klaver, Anita en Leon van Perlo, Marianne en Hans Roodzand , en Saskia en Frans Zwinkels meldden zich in de loop van het afgelopen jaar aan en hebben al met veel enthousiasme deelgenomen aan verscheidene evenementen.

We kunnen vaak lezen dat de zeilsport vergrijst, en ik hoef maar in de spiegel te kijken om te zien hoe waar dat is. Maar dat geldt niet voor de Najad Club als geheel. Dankzij de aanwas van nieuwe leden blijft zij vitaal met ± 60 leden!

Het is nu ook tijd om voor uit te blikken naar het nieuwe jaar,  en de aanstaande activiteiten onder jullie aandacht te brengen:  Al op zaterdag 21 januari houden we nog een Meteo cursus in Huizen, voor wie niet kon deelnemen in november. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.  De deelnemers van de eerste cursus waren zeer enthousiast over de inhoud en presentatie.

Vervolgens houden we de jaarvergadering op 11 februari, wederom in Bilthoven. Hier geldt geen maximum aan het aantal deelnemers en we hopen velen van jullie daar te zien. Naast de gebruikelijke vergaderonderwerpen zullen Greet en Jan van Vianen ons ‘’meenemen’’ aan boord van de Bark Europa naar Antartica. Inschrijving voor de ALV is spoedig mogelijk op de website.

Leon van Minderhout is wederom bereid één of meerdere weekenden een cursus manoeuvreren te organiseren. Deze staan open voor een groepje van vier dames en/of een groepje van vier mannen als daar voldoende belangstelling voor is. Oefening baart kunst!

Tenslotte houden we voor de zomer nog de Zalmtrofee. Deze zal plaatsvinden in Hellevoetsluis en op het Haringvliet in het weekend van 19 tot en met 21 mei. De organisatie hiervan is ook al in volle gang en mooi weer wordt voorspeld. Details volgen later en er zitten vast een paar verassingen bij.

Zet deze data in je agenda en meld je aan wanneer mogelijk.  Informatie over activiteiten in het najaar volgt later.
En nu maar eerst  genieten van de komende feestdagen.

Een fijne Kerst, gelukkig en gezond 2017 en een behouden vaart in het nieuwe jaar,

Ruud, Albert en Michael
Bestuur Najad Club

(Terug naar boven)


Overig: Najad Nieuwsbrief uit Zweden
   (22-12-2016)

Klik hier om het laatste nieuws van Najad Varvet uit Zweden te kunnen lezen. 

(Terug naar boven)


Wedstrijd&Evenement: Meteocursus Huizen 2016
   (05-12-2016)

Weer aan Boord

Als ik naar buiten kijk ben ik blij dat ik niet weer aan boord ben. Het is 20 november en het waait op land zelfs 7 Bft.  Daarentegen hebben we gisteren genoten van een heel leerzame eendaagse Meteo cursus in Huizen, en weten we nu dat de storm veroorzaakt wordt door het lage druk gebied ‘’Nanette’’ dat over de Noordzee trekt. Weersvooruitzichten die voor ons vooral in de zomer belangrijk zijn. De cursus was georganiseerd door de Najad Club in samenwerking met de jachthaven Huizen en werd gegeven door meteoroloog Tamme van de Wal. Met veel passie, enthousiasme en kennis van zaken behandelde Tamme weerkaarten,  weersystemen. methodes om windsnelheden uit weerkaarten te bepalen en nog veel meer.  Deze nieuwe en hernieuwde kennis zal goed van pas komen als we in het weer aan boord zijn. Er waren meer aanmeldingen voor de cursus dan plaatsen beschikbaar. We zijn daarom blij dat Tamme van de Wal toegezegd heeft de cursus nogmaals te willen geven en wel op zaterdag 21 januari 2017. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus heb je deze cursus gemist, meldt jezelf en je bemanning snel aan!

Luc van den Berg
Michael Diederix

(Terug naar boven)


Wedstrijd&Evenement: Kaastrofee 16 t/m 18 september 2016 Grevelingen
   (05-12-2016)

Na een perfect bezeilde route vanaf Hellevoetsluis werden we in Scharendijke vorstelijk onthaald door Albert, die ons de gereserveerde plek aanwees om af te meren. Na wat bijkletsen konden we ons opmaken voor het onthaal in de “aangeklede” showroom bij Kees en Vivian Hundersmarck voor de borrel en het zeer verzorgde diner. Het was weer een traditionele gezellige Najad bijeenkomst met alle zeilverhalen en avonturen van de afgelopen zomer. Omdat van ons allen voor de volgende dag nog een zeilprestatie wordt verwacht was het bijtijds opstappen en ter kooi gaan (tenminste naar ik aanneem).

De volgende dag werden we  met miezerige regen gewekt, maar...  Wil je het hele verslag lezen, klik hier. Voor de foto's klik hier. 

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)

Voor oudere berichten, ga naar het archief.


Ogenblik a.u.b. ...